O nama

Obiteljska tvrtka Mar-Mar d.o.o. osnovana je 1991. godine. Kako se bavimo poslom u kojemu je glavna sirovina papir dobiven od drva, rado te svoje početke uspoređujemo s tankim stablašcem koje s lakoćom zanjiše svaki povjetarac. No s vremenom se naša poslovna filozofija rasta temeljnog na kvaliteti pokazala uspješnom, pa je to malo stablašce jačalo, puštalo korijenje i granalo se sve više i više.

To je dovelo do toga da smo danas priznati proizvođači lijepih i traženih bilježnica, ali i puno više od toga. Naš proizvodni asortiman uključuje školske i uredske proizvode od papira (sve vrste uveza, tvrdi, meki i spiralni), rokovnike, notese (sa zaobljenim uglovima i elastikom) i ading role. Najnovije što smo uveli prošle godine je Memo'ar, brand posebno dizajniranih rokovnika s elastikom preko tvrdih korica, kreiran da bude uvijek pri ruci kada želite zapisati neko osobno sjećanje ili novu poslovnu ideju.

Kada smo 2008. godine preuzeli Lipa Mill, srodnu tvrtku sa stoljetnom tradicijom, započela je nova era u našem poslovanju. Poznatost branda, prihvaćeni proizvodi i otvoreno tržište ubrzali su naš rast, i pretvorili nas u još dinamičniju tvrtku koja 60% svojih prihoda ostvaruje izvozom na zahtjevna tržišta Italije, Njemačke, Austrije te zemalja u okruženju.

Znamo da se u modernom svijetu uspjeh ne može mjeriti samo tonama i postocima, već se mjeri i odgovornim odnosom prema okolišu. To, rekli bismo, posebno vrijedi za nas koji se volimo vidjeti kao lijepo stablo koje zdravo raste, i zato je naš prioritet uvođenje stalno novih, ekološki najnaprednijih tehnoloških dostignuća. Mar-Mar danas koristi tehnologiju koja je najbolje što svijet nudi; čista je i prijateljska prema prirodi. Najbolja potvrda izrečenoga je certifikat FSC koji nam je dodijeljen, a koji potvrđuje da se naše poslovanje temelji na ekološki odgovornom, društveno korisnom i ekonomski održivom gospodarenju svjetskim šumskim resursima.

Pošten rad temeljen na sjajnom dizajnu te inovativnim, korisnim i lijepim proizvodima koje struka nagrađuje a tržište traži, rezultirao je time da je ono stablašce s početka priče izraslo u jako i stabilno stablo. To stablo raste i dalje, te se širi na nova tržišta kojima se okrećemo jer znamo da u svijetu ima još toliko lijepih zamisli, kreacija i ideja koje čekaju da budu zapisane i otisnute.